Hestepass

Når springseddelen er godkjent får hesten et identitetsnummer og et bekreftelsesbrev, chip og hårprøvekonvolutt blir utstedt. Veterinæren fyller ut papiret, kontrollerer navn, farge, kjønn, setter inn chip og tar hårprøve. Dette sendes så inn til Norsk Hestesenter som stempler, binder inn og gjør ferdig hestepasset når DNA er godkjent.  Dette passet skal så følge hesten hele livet og alle vaksinasjoner og identitetskontroller føres inn i passet.

Beskrivelse og signalement av hesten som har fått pass i ung alder føres inn i passet når hesten er blitt voksen eller skal ut av landet.

Rettelser kan ikke gjøres uten at passet sendes inn til Norsk Hestesenter. Passet kan brukes ved all forflytning innen EØS-området. Hester fra andre land innen EØS, som blir importert til Norge, må også ha et hestepass/registreringsbevis fra sitt fødeland.

HVITE PASS

Hester uten godkjent avstamning kan bestille hvite pass. Dette gjøres ved å sende en mail registrering@nhest.no med følgende info: Hestens navn, farge, kjønn og når den er født (årstall holder om en ikke vet dato). Videre trenger vi  eiers navn, adresse, fødselsdato og telefon.

Skriv det du vet om hestens mor/far og rase. Dette kommer IKKE med i passet. Oppdretter kommer heller ikke med i passet.