Dansk berider underviser

Når det velges gjesteinstruktører som skal undervise på ridelæreutdanningen, hentes de definitivt fra øverste hylle.

Lars Rasmussen engasjerer studentene, her fra ryggen på Starums-hesten Peach.
Skrevet av Frøydis Barstad,  17.04.2018

Studentene ved ridelærerutdanningen har daglig undervisning med våre egne, dyktige instruktører, i tillegg har de også timer med innleide gjesteinstruktører.

En av gjesteinstruktørene, som de siste semestrene har undervist en gang i måneden, er Lars Rasmussen. Lars er født i Danmark, men har bodd i Norge siden 1983. Han har en imponerende merittliste, men det er først og fremst hans evne til å formidle, og å få både hest og rytter til å yte sitt beste, som gjør at han er en svært dyktig instruktør. Lars underviser i både dressur og sprang.

- Gjesteinstruktørene bruker kanskje andre ord på tilbakemeldinger og forklaringer, og det kan være fint å få høre det på litt forskjellige måter, forklarer noen av studentene om hva som gjør at det er bra å ha gjesteinstruktører. - Også gir det selvsagt litt mer variasjon i undervisninga og inspirerer til å stå på enda mer.

Mandag denne uken var Lars på plass igjen, og treningen startet med en demonstrasjon, hvor Lars red en av NHS sine hester, før studentene fikk prøve seg på banehopping.

Lars Rasmussen på Peach demonstrerer galoppsteg mellom to kavaletter.  
Lars Rasmussen på Peach demonstrerer galoppsteg mellom to kavaletter.  
   
Anna Gyhlenius på Starums Calidos  
Anna Gyhlenius på Starums Calidos.  
   
Hanne Bryhn på Leeloo.  
Hanne Bryhn på Leeloo.  
   
Cathrine Midtbu på Starums Calle.  
Cathrine Midtbu på Starums Calle.