Ferdig med læretiden

Lærlingene på Norsk Hestesenter er en viktig del av arbeidshverdagen, og vi er stolte over å kunne fortelle at Tiril Netteland Norevik i juli besto sin fagprøve med glans!

Tiril Netteland Norevik er nå ferdig med læretiden hos Norsk Hestesenter.
10.08.2018

Tiril Netteland Norevik fra Voss har vært lærling i hestefag på NHS siden august 2016. Før dette gikk hun hestefag på Voss Jordbruksskule. 

Mens andre koste seg med ferie i juli, gjorde Tiril seg klar til fagprøve. - Jeg var veldig nervøs, litt skummelt er det jo, men det gikk veldig fint, forteller Tiril, som syns det er godt å ha det overstått. Og man må vel kunne si at fagprøven gikk mer enn fint, for sensorene var veldig fornøyde med det den dyktige lærlingen presterte.

Tiril har trivdes godt på Starum, og forteller at hun har lært mye. - Det har vært en veldig allsidig jobb, lærlingene drifter stall 11 med alt det innebærer, og jeg har fått være med på mange ulike kurs, slik som innridning og transportørkurs. Også er det en veldig fin plass og et godt miljø!

I løpet av to år får man også god kontakt med mange av hestene, og det pleier å være noen som skiller seg litt ut. - Blesen (dølahest) har en stor stjerne hos meg, og jeg liker også Lava (nordlandshest) veldig godt, smiler Tiril.

I dag ble Tiril feiret med kake, før ferden går hjem til Voss. - Nå skal jeg jobbe et år på en "Inn på tunet"-gård, hvor de blant annet har terapiridning, før jeg går i gang med det siste året på videregående, forteller den blide lærlingen.

Vi ønsker Tiril lykke til videre på ferden, og takker for to fine år!