Seier for Stefan på Starum

- Ta det rolig, ha tålmodighet og kontinuitet - og vær alltid lydhør for hesten! Travlegenden Stefan Hultman ga mange gode råd, og inspirerte og engasjerte både studenter, ansatte og gjester, under mandagens besøk på Norsk Hestesenter.

Stefan Hultman under besøket på Norsk Hestesenter.
Skrevet av Frøydis Barstad,  15.05.2018

Stefan Hultman er en av de største profilene i svensk travsport, og har vunnet de fleste løpene som er verdt å vinne. Likevel var det en ydmyk, og svært trivelig fyr, som tok turen til Toten.

Hultman fikk en omvisning på Norsk Hestesenter ved ankomst, før han fikk møte årets travtrenerstudenter. Rundt et bord i travstallen fikk de rikelig med påfyll av Hultmans enorme kompetanse. Travgiganten fra Sverige er raus, både med ord og folk, og mange gode råd og svar ble studentene til del.

I løpet av kvelden fikk også travinteresserte fra hele Østlandet stifte bekjentskap med Hultman. NHS inviterte til åpen temakveld, og det var et fullsatt auditorium som fikk høre Hultman, i dialog med Tore Fyrand, snakke om trav, trening, fôring, valg av hest - og ikke minst om det å være lydhør for hesten. – Tålmodighet er det viktigste en kan ha, man må tenke på hesten. Får du ikke med hesten, lykkes du ikke som travtrener.

Den meritterte travtrenerens grunnleggende utgangspunkt for sin suksess, er ganske enkelt hans kjærlighet til hesten. – De aller beste hestene er født som stjerner, slik som Maharajah (som tok seieren i Prix d'Amérique i 2014), men det er vi som skal sørge for å ta hånd om og utvikle hesten.

Hultman tok oss med gjennom livet sitt, fra morsomme anekdoter til alvorlige hendelser. For tre år siden ble han alvorlig syk, og en nevrologisk sykdom, samt et hjerteinfarkt, tok nesten knekken på han. – Konkurranseinstinktet er det siste hos meg som forsvinner, og jeg skal vinne denne kampen og! Hultman har kjempet seg tilbake til livet, noe legene anså som nesten umulig. Og det sier ganske mye om kapasiteten og viljen til den stødige svensken, som definitivt vant publikum, med sitt besøk på Starum i går.

(Se flere bilder på facebooksiden vår.)