Kvalitetstoppet fjordhestfest på Nordfjordeid

Tre hvite sløyfer utdelt og mange kvalitetshingster på Nordfjordeid. 

Heggnes Balder dagens hest.

Toregardens Caiser spiss i treårsklassen.

Treårsspiss Toregardens Caiser med eier Nina Bekkevold, mønstrer Vidar Heggheim og leder i Norges Fjordhestlag Janne Seilen
Skrevet av Kjersti Nerbråten Tjernshaugen,  05.05.2018

Etter flotte dager på Nordfjordeid med fjordhest i fokus er resultatene klare. 

Åtte hingster har vært til utvidet bruksvurdering hvor de har vist hva de duger til i bruk. For å bli en god avlshingst er det ikke nok å være fin og rasetypisk, hingstene må også være gode brukshester. Årets gruppe viste at de fortjener å føre sine gener videre, for hele tre hvite sløyfer ble utdelt, mens tre fikk 2.pr. og ble stilt i kvalitet, de to siste fikk 3.pr.

Spiss i klasse 2a, som er UB klassen, ble den vakre Heggnes Balder, e.Fløgstad Odin u.Heggnes Tuna, hingsten eies av Indre Nordmøre Fjordhestlag, ble vist av Anders Sæther Moen. Oppdretter er Kjell Taklo fra Vassenden. Hingsten gjennomførte en sterk bruksvuredering og fikk 8,8 i vektet karakter. Hingsten ble også dagens hest!

Fjorårets treårsspiss Birkelid Tullen, e.Kornvin Freidig u.Birkelid Tulla, ble i år nr. II i kvalitet, hingsten ble også best i UB med hele 9 i vektet karakter, noe som er svært bra. Han eies av Børge Minsås, Naustdal, ble vist av Henriette Skjelbred, Verdal og er oppdrettet av Vidar og Jorunn Heggheim, Naustdal.

Tredje 1.pr. og nr. III i kvalitet ble Højgaards Nicko, e.Fløgstad Odin u.Drude Halsnæs, han ble vist av eier Line T. Carlsen fra Tverlandet. Hingsten er oppdrettet i Danmark.av Leif Grimbühler. Også Højgaards Nicko gjorde en meget god UB med 8,3 i vektet karakter.

Treårsklassen, besto i år av nesten 50% av alle registrete hingster i årgangen, dette er helt fantastisk når man vet hvor mye jobb det er å få fram en hingst til kåring og hvor mye som skal skje fra hingsten er føll og videre på veien mot Eid som 3-åring. 

3-års spiss ble den vakre Toregardens Caiser, e. Sverin u.Caisa, hingsten eies av Nina Bekkevold og Ole Johannes Aas fra Vang på Hedmark, han ble mønstret av Vidar Heggeim. Oppdretter er Gunnhild K. Vartdal, Vartdal.

I klasse 2b, ble fem år gamle  Nordbustad Frikk, e.Ninjar u.Maggedutti, kåret og stilt nr. I kvalitet. Eier og utstiller er Christine Bakkane, Flatråker. Oppdretter er Selmer Nordbustad, Flatråker.

Vi gratulerer eiere, oppdretter, utstillere og alle andre involderte med flotte resultater!

Her finner du resultatliste.

Du kan bla i alle eksteriørdommerkortene her.

Og her er bruksprøvedommerkortene

Heggens Balder
Heggnes Balder - 1.pr. I i kvalitet og Dagens hest

Stambok på nett er også oppdatert med alle resultatene.