B-trenerkurs på NHS

26. februar til 2. mars ble det avholdt kurs for B-trenere på Norsk Hestesenter. Ni deltagere gjennomførte kurset og gikk opp til eksamen.

Deltagerne på B-trenerkurset samlet før eksamen (f.v.): Anette Isaksen, Atle Kristiansen, Bjørn Strømnes, Benedicte Bjørnstad, Maria Andreassen, Else Grete Sylte, Tina Lagesen, Remi-Johan Didriksen og Tone Marlen Johansen.
Skrevet av Frøydis Barstad,  05.03.2018

B-trenere i smia

Det er et mål for DNT (Det Norske Travselskap) at profesjonell trenerlisens B skal fungere som en rekruttering til profftreneryrket, samtidig er B-trenerlisensen en god mulighet for den som ønsker å bistå hesteeiere som trenger hjelp til å trene hesten sin.

B-trenerkurset er et ukeskurs, og en rekke tema som er viktige å kunne hvis du skal trene hester for andre ble gjennomgått. Gjennom både teoretisk og praktisk undervisning har deltagerne fått kunnskap om treningsprinsipper, utstyr og hjelpemidler, skoing/balansering, fôring/stallrutiner, hestens helse og sykdommer, DNTs løpsreglement/løpsavvikling og etikk. (På bildet over til høyre ser vi deltagerne på besøk hos Jan Erik Minge i smia, hvor de blant annet fikk en innføring i oppbygging av hoven.) 

Kurset ble avsluttet med en eksamen, og for de som får denne godkjent kan de trene inntil to travhester som eies av andre, forutsatt at man har søkt og fått profesjonell trenerlisens B hos DNT.